Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Naisleijonat taisteli pronssia! Rädyn päälle ajettiin, Hiirikoski sai mailasta päähän

Suomi otti naisten jääkiekkoturnauksen pronssia venäläisiä olympiaurheilijoita vastaan. Mitali tuli kovan kamppailun jälkeen.

Jaakko Parkkinen

Naisleijonat joutui tekemään täyden työn palatakseen olympiamitaleille, kun venäläisurheilijoiden joukkue kaatui pronssipelissä 3-2. Kahdeksan vuoden kuiva kausi olympiakaukalossa tuli näin päätökseen.

Suomi sai otteluun hienon alun: Petra Nieminen ohjasi Minnamari Tuomisen laukauksen ilmasta verkkoon, kun ottelua oli pelattu vasta reilut kaksi minuuttia. Ylivoimaosuman toinen syöttö merkittiin Susanna Tapanille.

Tapani oli itse viimeistelemässä, kun Naisleijonat iski suoraan aloituksesta toisen erän alussa. Keskiympyrän aloitusvoitosta käynnistynyt hyökkäys päättyi Michele Karvisen näyttävään harhautukseen ja tarjoiluun Tapanille, joka nosti pelivälineen maalin edestä aivan ylänurkaan.

Kulunut sanonta jääkiekon vaarallisimmasta johdosta kävi toteen pari minuuttia myöhemmin, kun Olga Sosina pääsi täräyttämään avopiakasta.

Suomen Linda Välimäki kuitenkin kuittasi johdon takaisin kahteen maaliin ja lukemat 3-1:een hieman pelin puolivälin jälkeen. Puolittain läpi päässyt Välimäki veivasi kiekon rystylle ja ohitti Nadezhda Morozovan venäläisten maalilla.

Tämän jälkeen nähtiin, että venäläiset olivat valmiita kaikkeen päästääkseen takaisin peliin. Ljudmila Beljakova harhautteli itsensä nokikkain maalivahti Noora Rädyn kanssa ja keilasi tämän nurin yrittäessään kavennusta.

Räty onnistui pitämään kiekon maaliviivan paremmalla puolella ja venäläiset palkittiin kahden minuutin jäähyllä maalivahdin häiritsemisestä.

Kolmas erä eteni Suomen komennossa, kunnes kapteeni Jenni Hiirikoski joutui jäähylle helponoloisesti. Kiekkoa kurottanut Hiirikoski osui venäläispelaajan jalkoihin ja joutui kampituksesta jäähyaitioon.

Punapaidat saivat pakkopelin toimimaan ja Ljudmila Beljakova onnistui iskemään venäläiset jälleen maalin päähän.

Kolmannessa erässä nähtiin myös erikoinen tilanne, kun viisi minuuttia ennen pelin loppua Anna Shohina tinttasi Hiirikoskea mailalla päähän. Venäjä selvitti alivoiman, mutta ei onnistunut enää tasoittamaan.

Naisten pronssijoukkue

Maalivahdit: Meeri Räisänen, Noora Räty, Eveliina Suonpää

Puolustajat: Isa Rahunen, Rosa Lindstedt, Jenni Hiirikoski, Mira Jalosuo, Ella Viitasuo, Minnamari Tuominen, Ronja Savolainen

Hyökkääjät: Venla Hovi, Linda Välimäki, Annina Rajahuhta, Riikka Välilä, Petra Nieminen, Emma Nuutinen, Sanni Hakala, Noora Tulus, Sara Säkkinen, Saila Saari, Michelle Karvinen, Tanja Niskanen, Susanna Tapani.

Päävalmentaja: Pasi Mustonen

Muokkaus 21.2.2018 kello 21.37: Lisätty pronssijoukkueen nimet kokonaisuudessaan.